skip to Main Content

Opleidingsmogelijkheden

Leren duiken bij LSD

Opleidingsmogelijkheden

Er worden door het jaar heen verschillende duikopleidingen en specialisaties georganiseerd door onze vrijwillige instructeurs. Gezien de beperkte capaciteit wordt jaarlijks het aantal opleidingsplaatsen voor ongebrevetteerden vastgesteld. Ben je ongebrevetteerd en wil je bij LSD leren duiken? Kom dan langs tijdens de EL CID/HOP/OWL of mail met de secretaris en informeer naar de mogelijkheden. Heb je al een brevet (PADI/NOB/CMAS/…) en wil je graag doorleren? Dat is altijd mogelijk!

Ingangseisen

Om aan opleidingen te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldige medische keuring en moet je (via LSD) lid zijn van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Opleidingssysteem

LSD is aangesloten bij de NOB en hanteert daarom hun duikopleidingensysteem. Er zijn binnen dat systeem verschillende duikbrevetten te behalen, waarmee je de ganse onderwaterwereld kunt ontdekken; de brevetten die bij de NOB worden afgegeven worden internationaal erkend.

Op de website van de NOB staat een uitgebreide toelichting van het gehanteerde systeem.

Heb je nog nooit gedoken? Dan begin je met de 1*-opleiding. Hier leer je de basis van het duiken, zo leer je de materialen kennen, leer je duiktechnieken en ontdek je de handsignalen die je onder water gebruikt. Na deze opleiding kun je zelfstandig (maar natuurlijk altijd met een buddy) duiken tot een diepte van 20 meter. Je brevet is over de hele wereld geldig.

Tijdens de 2*-opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie. Heb jij je Open Water Diver bij een andere organisatie gehaald maar wil je nu liever deze 2*-opleiding volgen? Dat kan! Je Open Water is het 1*-brevet bij de NOB, je kunt met je Open Water-brevet dan ook gewoon beginnen met de 2*-duikopleiding.

Bij de 3*-opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Heb jij je Advanced Open Water-brevet gehaald bij een andere organisatie? Dan kun je bij de NOB verder met het halen van je 3*-brevet.

Bij LSD kunnen verschillende specialisaties worden gevolgd. Zodra je lid bent wordt je op de hoogte gehouden van de geplande specialisaties.

Back To Top